מכון אוריון – האוניברסיטה העברית בירושלים
נועם מזרחי השלים את התואר הראשון, השני והשלישי באוניברסיטה העברית, והשתלם לפוסט-דוקטורט באוניברסיטאות הרווארד וגטינגן. בין השנים תשע"ב–תש"ף הורה בחוג למקרא באוניברסיטת תל אביב, ומאז שנת תשפ"א הוא חבר החוג למקרא באוניברסיטה העברית, וגם חבר בוועדה האקדמית של מרכז אוריון לחקר מגילות מדבר יהודה והספרות הקרובה להן. מחקריו מתמקדים בהארה ההדדית של תולדות הלשון, הנוסח וההתפתחות הספרותית והרעיונית של ספרות המקרא ומגילות מדבר יהודה, בתשומת לב מיוחדת לספרות הנבואה ולשירה העברית הקדומה. ספרו הראשון, Witnessing a Prophetic Text in the Making (בהוצאת דה-גרויטר, ברלין, 2017) דן בהתפתחותה הספרותית ובגלגולי העריכה של נבואת מפתח בספר ירמיה לאור ההבדלים הרבים והמהותיים בין עדי הנוסח ליחידה זו. ספרו השני, פירוש חדש לפשר חבקוק מקומראן, עומד לראות אור בהוצאת מוזיאון ישראל בירושלים. כמו כן הוא שוקד עתה על הכנת פירוש חדש על שירי עולת השבת, חיבור ליטורגי רחב היקף שנמצא בעותקים רבים בין מגילות מדבר יהודה.
לצפייה ברשימת פירסומים מאת נועם מזרחי
אוניברסיטת חיפה
לליאורה גולדמן יש ב.א (בהצטיינות) בארכיאולוגיה ותולדות ישראל מהאוניברסיטה העברית; תעודת הוראה לתנ"ך, תושב"ע והיסטוריה ממכון "כרם" בירושלים; מ.א (בהצטיינות) מאוניברסיטת חיפה. בלימודי המ.א התמחתה בספרות בית שני – ספרי המקרא המאוחרים, ספרות קומראן והספרות החיצונית. עבודת הדוקטורט (התקבלה בציון מעולה בשנת 2008) היא על "מקרא ופרשנות פשר במגילת ברית דמשק".
מחקריה המרכזיים:
מהדורה חדשה ופירוש לארבעה כתבי היד של החיבור המכונה "האפוקריפון של משה"; מחקר פוסט דוקטורט על החיבור הארמי "חזונות עמרם" בהנחיית פרופ' דימנט מחיפה ופרופ' קראץ מאוניברסיטת גטינגן; והמחקר הנוכחי מהמלגה של ד"ר בן דב יתמקד בדמותו של משה במגילות קומראן הכיתתיות, משכתבות המקרא והארמיות.
כרגע בהכנה ספרים על מחקריה אלה ועל הדוקטורט.
פרופ' ורד נועם (אוניברסיטת תל אביב)
פרופ' אייברט טיכלאר (אוניברסיטת קו ליוון, בלגיה)
פרופ' גארי אנדרסון (אוניברסיטת נוטרדם, ארה"ב)
פרופ' מנחם קיסטר (האוניברסיטה העברית, ישראל)